У Херсоні затримали агентку РФ, яка наводила російські «Гради» та «Шахеди» на місто

8 месяцев назад 0

Служба безпеки затримала ще одну агентку російських спецслужб, яка коригувала повітряні удари РФ по деокупованому місту Херсон. Їй загрожує довічне ув’язнення. 

Про це повідомила СБУ.

За даними слідства, фігуранткою є місцева жителька, яку загарбники дистанційно завербували після деокупації міста. Вона зацікавила ворога своєю деструктивною активністю на прокремлівських інтернет-ресурсах, де залишала антиукраїнські коментарі.

Встановлено, що протягом останнього місяця жінка передавала агресору геолокації Сил оборони України.

“За її координатами російські окупанти здійснювали регулярні удари по місту, застосовуючи реактивні системи залпового вогню «Град» і дрони-камікадзе «Шахед»”, – йдеться в дописі.

Зазначається, усю зібрану розвідінформацію вона передавала агресору через месенджер у вигляді знімків екрана карт із позначками об’єктів.

Фото СБУ

Військова контррозвідка Служби безпеки та ДБР затримали на Київщині мешканця Херсона. Він намагався вступити до підрозділу Десантно-штурмових військ ЗСУ для збору розвідданих на користь РФ. Йому загрожує до 15 років тюрми.

У Києві підприємцю Анатолію Присяжному з Херсона, який із 90-х займається пасажирськими перевезеннями, суд виніс вирок за колабораціонізм. А саме за ведення господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором і окупаційними органами влади. Чоловік визнав вину. Після вироку його звільнили з-під варти в залі суду.