У Херсоні затримали молодшого інспектора слідчого ізолятора, який працював на окупантів

9 месяцев назад 0

СБУ затримали та повідомили про підозру в колабораціонізмі чоловікові, який став молодшим інспектором слідчого ізолятора №1 управління служби виконання покарань по Херсонській області. Йому загрожує позбавлення волі від 12 до 15 років із конфіскацією майна.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Як інформує СБУ, у червні 2022 року, підписавши «присягу громадянина РФ», чоловіка призначили «молодшим інспектором» у в незаконно створеній окупантами установі – «слідчий ізолятор №1 управління служби виконання покарань по Херсонській області».

Як зазначається, на цій посаді він конвоював викрадених українців до камер окупаційної тюрми, де брав участь у тортурах над потерпілими. Встановлено, що зловмисник бив українських бранців, забирав у них особисті речі і на довгий час залишав без їжі та води. Під час фізичного насильства над потерпілими він неодноразово погрожував їм вбивством, ідеться в дописі. 

Після звільнення Херсона зловмисник намагався «залягти на дно».

Під час проведення обшуку в помешканні чоловіка вилучили документи, що свідчать про його співпрацю з РФ. Серед них є перепустка до окупаційної установи, зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, хакери з «Кібер Спротиву» зламали пошту начальника штабу 50-ї окремої бригади оперативного призначення Росгвардії полковника Григорія Зана. Він розганяв мирні мітинги в Херсоні та катував містян.

Читайте також подробиці справи про депортацію херсонських ув’язнених.