У Херсонській області рятувальники двічі гасили пожежі через несправну пічку

7 лет назад 0

25 грудня на території Каланчацького району сталося дві пожежі, причиною яких стала експлуатація несправного пічного опалення. Спершу о 7:20 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у будинку, що знаходиться в смт Каланчак на вул. Левицького. Про це повідомляє ГУ ДСНС України в Херсонській області.

По прибуттю за місцем виклику, рятувальники встановили, що горить стеля кухні навколо димаря печі, та відразу приступили до гасіння пожежі. Завдяки оперативним діям чергового караулу та вчасне виявлення загорання вдалося зупинити розповсюдження пожежі на площі 3 кв.м та загасити з мінімальними втратами. Наступний виклик поступив о 10:34 на пункт зв’язку пожежного підрозділу надійшов виклик від перехожих, що на вул. Дніпровського з-під даху будинку йде дим. На місце виклику рятувальники прибули за лічені хвилини.

Як стало відомо, власниця будинку експлуатувала не справну пічку і через це загорілася стеля біля печі площею 1 кв.м. Вогнеборці оперативно ліквідували пожежу. Загиблих та потерпілих на місцях пожеж не виявлено.