У ХОВА повідомили скільки дітей вивезли з правобережжя Херсонщини

6 месяцев назад 0

Станом на 4 листопада, з правобережжя Херсонської області, вивезли понад 350 дітей з сім'ями.

Про це повідомив начальник управління внутрішньої та інформаційної політики ХОВА Олександр Толоконніков у телемарафоні "Єдині новини".

Також він розповів, що в населених пунктах, які перебувають під обстрілами окупаційних військ залишається 450 дітей.

"Продовжуємо роботу й на вихідних. Правоохоронці та соцзахист працюють у цьому напрямку. Тому сподіваємось на понеділок кількість дітей, яких вивезли збільшиться, тому що, ймовірно, з початку тижня знову почнеться масований обстріл”, – додав Толоконніков. 

За словами речника, деякі люди продовжують відмовлятися від евакуації.

“Якби місцеве населення, не чинило опір, ми б уже вивезли всіх дітей та їхні сім'ї, бо в нас є можливості за годину всіх евакуювати. Але спротив є. Дуже різні відмовки: у мене кури, я не можу залишити домівку, тут не так і страшно, раніше було гучніше. Це говорить людина, в якої в хаті сидять четверо дітей", — сказав Олександр Толоконніков.

Також під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору” Олександр Толоконніков пояснив, що означає “обов'язкова евакуація з примусом”.

Раніше ми писали, що з Веселого та Берислава на Херсонщині поліціянти евакуювали з-під російських обстрілів дві сім’ї з дітьми, найменшому хлопчику лише 1,5 місяця.