У Каховському районі поліцейські затримали підозрюваного у крадіжці з магазину

6 лет назад 0

У Каховський відділ поліції приблизно о 02:50 зателефонував 43-річний житель одного з сіл. Чоловік повідомив, що з його магазину невідомий чоловік вкрав понад тисячу гривень, продукти харчування, горілчані та тютюнові вироби. Власник магазину сказав, що переслідує на власному автомобілі автівку зі зловмисником, назвавши координати.

Як повідомив заступник начальника сектор а кримінальної поліції Каховського відділу поліції Андрій Лобак, у вказаному заявником напрямку виїхала слідчо-оперативна група та приблизно через 40 хвилини, поблизу села Костогризове, наздогнала та зупинила машину зі зловмисником.

Затриманим виявився 39-річнй житель міста Нова Каховка, раніше судимий за крадіжки та грабежі. Попередньо встановлено, що у Каховський район він прибув на автомобілі знайомого. Водій залишився чекати в машині, а зловмисник спеціальними ножицями зламав грати, розбив вікно і проник в магазин.

В цей час заявнику стало відомо, що спрацювала сигналізація і він одразу ж поїхав до магазину. Він прибув на місце і побачив зловмисника. Той кинув пакети з викраденим на землю, вскочив у автівку і поїхав геть. Потерпілий став його переслідувати, паралельно телефонуючи в поліцію. Через два населених пункти від місця скоєння злочину поліцейські та заявник наздогнали автівку зі зловмисником. В салоні оперативники виявили пневматичні ножиці, якими зловмисник перерізав грати.

Наразі раніше судимий затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області