У колабораційній діяльності підозрюється жителька Рівного Генічеського району

8 месяцев назад 0

Прокурори оголосили підозру в колабораційні діяльності жительці села Рівне Генічеського району Херсонської області Зембатовій Ларисі Володимирівні 21 листопада 1961 року народження.

Про це йдеться в тексті підозри.

За даними слідства, у червні 2022 року, Зембатова добровільно обійняла посаду “начальника Рівненського територіального управління Генічеського району Херсонської області”. Вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, підбирала персонал для окупаційної установи.

Зазначається, що підозрювана брала на облік та передавала інформацію про комунальне майно, земельні ділянки органам влади на окупованих територіях.

Крім того, організовувала роботу навчальних закладів освіти на території підрядній Рівненському старостату (села Рівне, Новий Мир, Вікторівка, Гордієнківці, Муравейник, Сергіївка) за стандартами РФ. У липні 2022 року особисто провела агітаційну зустріч із працівниками Рівненського ліцею.

Не пізніше квітня 2023 року організувала демонтаж табличок українською мовою на адмінбудівлях підпорядкованих населених пунктів.

Дії 61-річної Зембатової кваліфіковано за ч. 5 ст. 111-1 ККУ – передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років із позбавленням права обіймати певні посади та з конфіскацією майна або без такої.

Зембатова Л.В.

Раніше писали, що в колабораціонізмі підозрюється жителька села Тавричанка Довбня Оксана Анатоліївна 1 грудня 1977 року народження. Під час окупації Херсонської області добровільно обійняла посаду “голови Тавричанського територіального управління Каховської військово-цивільної адміністрації”.

Жителю Скадовська Миколі Полікарпову заочно повідомили про підозру в пособництві РФ (ч. 2 ст. 111 КК України). Йому загрожує увʼязнення на строк від 10 до 12 років із конфіскацією майна.