У Міністерстві юстиції роз’яснили як зареєструвати дитину, народжену на ТОТ

9 месяцев назад 0

Українці, у яких народилася дитина на тимчасово окупованій території, можуть зареєструвати факт її народження за українськими законами.

Про це повідомляє Міністерство юстиції України. 

Батькам або родичам дитини необхідно надіслати на електронну адресу: bi[email protected] заяву і сканкопії (фото) таких документів:

  • Заяву про реєстрацію народження в довільній формі, де зазначено про дитину, матір і батька (прізвище, ім’я, по батькові, дату народження, громадянство, зареєстроване місце проживання, реквізити паспорта).
  • Паспортів батьків (одного з них) або паспорта заявника, якщо реєстрація проводиться не батьками дитини.
  • Свідоцтва про шлюб (за наявності).
  • Медичного документа, який є підставою для реєстрації народження дитини, а саме: медичного свідоцтва про народження або довідки, виписаної медичним працівником, присутнім під час пологів або який проводив перший огляд новонародженого.

Після реєстрації народження на електронну пошту заявників надійде копія свідоцтва про народження дитини. 

Для отримання оригіналу документа родичам або їхнім представникам (за довіреністю) необхідно звернутися до будь-якого відділу РАЦС на підконтрольній Україні території, надавши оригінали документів.

Нагадуємо, у Херсоні впродовж липня народилося 25 дітей.

У Херсонській громаді батьки можуть отримати одноразову матеріальну допомогу – 16 тисяч гривень на одну дитину пільгової категорії для оздоровлення або на відпочинок.