У Нововоронцовській громаді організували широку волонтерську роботу

2 года назад 0

Ситуація у Нововоронцовській ТГ залишається напруженою. Як повідомляють на сторінці громади у Фейсбук, лінія фронту за останню добу не змінилася.

В більшості населених пунктів вже місяць відсутнє світло. Окупанти починають займатися мародерством, виносять все що можна з будинків, відбирають у місцевих жителів автомобілі. У берегових селах спокійніше. Минулої ночі російські війська обстріляли околиці, проте люди, ризикуючи життям, продовжують постачати продовольство до окупованих сіл та допомагати одне одному, пише адміністратор сторінки:

“Сьогодні, завдяки сміливим людям, вдалося доставити в одне з окупованих сіл гуманітарну допомогу та безкоштовний хліб на 80 осіб. В селищі продовжується надання незахищеним верствам населення безкоштовних продуктових пакетів. Щоденно відвідуємо до 60 осіб похилого віку”.

Відсьогодні в Нововоронцовці намагаються організувати безкоштовне харчування для нужденних. Поки що — на базі місцевого кафе “Мрія”: 

“В перший день, заклад відвідали близько 30 осіб. Завтра з 10-00 год. заклад також буде відчинено для безкоштовного харчування на місці. А в разі наявності власної  тари —  для надання "з собою", в т.ч й для переселенців і біженців. На вибір буде суп і  каша”, — йдеться у пості.

Також у громаді формують реєстр місцевих жителів, викрадених окупантами.