У пособництві державі-агресорці підозрюється мешканець села Тавричанка: очолив “Дослідне господарство “Асканійське””

8 месяцев назад 0

СБУ заочно повідомила про підозру мешканцю села Тавричанка Каховського району Херсонської області Олександру Князєву 1 січня 1964 року народження в пособництві державі-агресору.

Про це йдеться в тексті підозри.

За даними слідства, у травні 2022 року окупанти захопили територію ДП «ДГ “Асканійське”” та почали його інтегрувати до економічної сфери РФ.

Зазначається, що наприкінці минулого року представники держави-агресора зареєстрували окупаційне підприємство “Государственное предприятие Опытное хозяйство «Асканийское» Асканийской государственной сельскохозяйственной опытной станции Института орошаемого земледелия Национальной академии аграрных наук».

Фото База зрадників Херсона

Князєв погодився очолити захоплене дослідне господарство «Асканійське» та передавав росіянам активи даної установи.

Олександр Князєв. Фото База зрадників Херсона

Його дії було кваліфіковано за ч. 1 ст. 111-2 ККУ – передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади та з конфіскацією майна або без такої.

Раніше писали, що керівний склад державного господарства “Дослідне господарство “Асканійське” Національної академії аграрних наук України, який розташований у Тавричанці Каховського району, допомагає окупантам вивозити зерно до Росії.

Служба безпеки України повідомила про підозру в пособництві державі-агресору 66-річному Сергію Надєєву з Херсона. Його окупанти призначили керівником захопленого вагонного депо станції Каховка в Таврійську. Підозрюваному загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.