У Степанівці відновили постачання світла, води й тепла

2 года назад 0

Вночі з  на 10 березня, селище Степанівка опинилося під обстрілами. У житловий будинок та лікарню влучили 2 снаряди.

Як повідомляє Херсонська міська рада, на щастя, снаряди не розірвалися.

Зранку 10 березня у мешканців селища було відсутнє електропостачання, відтак стали дві свердловина й припинилося водопостачання, не працювала помпова станція каналізації й котельня.

Заступник міського голови Володимир Пепель повідомив, що староста Степанівки Олександр Ярковий на місце виїхали працівники Херсонобленерго, тож електропостачання налагодили, водопостачання й каналізацію теж. Запустили котельню на школу, дитячий садочок та Геріатричний центр.

Снаряди вивезли надзвичайники.

"Дякуємо Олександру Ярковому за турботу про жителів селища, та начальнику Херсонського районного управління ГУ ДСНС України в області Андрію Машаро за оперативне та безпечне вилучання снарядів" — йдеться у повідомленні.

Як повідомила Херсонська обласна прокуратура, обстріл села становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме статтям 51, 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти. Наразі правоохоронці вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил Російської Федерації.