У світі набирає популярності флешмоб «Global Shevchenko»

7 лет назад 0

У світі набирає популярності міжнародний флешмоб «Global Shevchenko», який громадські організації «Ukrainians» та «Батьківщина Молода» влаштували до Дня Народження Тараса Шевченка. Мета флешмобу – вшанувати пам’ять великого Кобзаря, показавши пам’ятники встановлені по всьому світу та Україні, що свідчить про його визнання та любов українського народу. На сьогоднішній день до флешмобу вже долучилось понад 700 учасників із 12 країн світу та 56 населених пунктів України.

Правила флешмобу дуже прості:

1) до 8 березня необхідно зробити фото або селфі біля пам’ятника Тараса Шевченка;

2) Опублікувати фото біля пам’ятника на офіційній сторінці флешмобу у Facebook, а також на своїх сторінках в соціальних мережах, обов’язково вказавши хеш-тег #GlobalShevchenko країну та місто, де зроблено фото. Наприклад: Львів, Україна #GlobalShevchenko або Washington, USA #GlobalShevchenko.

9 березня о 16:00 (за київським часом) Херсон разом із іншими містами України та Європи долучиться до одночасних читань вірша «В казематі» (Мені однаково, чи буду…). Це буде найбільше одночасне читання Шевченка в історії. Приєднуйтесь! За деталями звертайтеся до координатора заходу Валентини Косюк +380663088183 або у соцмережах, ВК.