Українські війська незначно просунулися на лівобережжі Херсонщини – ISW

6 месяцев назад 0

Як проаналізував Інститут вивчення війни (ISW), станом на 27 жовтня українські війська незначно просунулися на лівобережжі Херсонської області.

Про це йдеться у звіті ISW.

Геолокаційні кадри, опубліковані 27 жовтня, показують, що українські сили просунулися далі на південь під Антонівським мостом на північ від Олешок. 

У звіті наводять інформацію від відомого російського блогера. Як передає ISW, він заявив, що українські війська зберігають позиції в Кринках станом на 26 жовтня, попри спроби Росії витіснити українські сили. 

Цей блогер також стверджував, інформують в ISW, що українські сили нібито безрезультатно атакували поблизу Піщанівки й продовжують діяти вздовж дороги поблизу Підстепного та Козачих Лагерів. 

До того ж російський блогер стверджував, що на східному березі Херсонської області діють сім українських штурмових груп, але розмір цих груп поки не назвав, ідеться в дописі.

Раніше в американському Інституті вивчення війни (ISW) теж повідомляли, що, ймовірно, українські військові просунулися на лівобережжі Херсонщини. Речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк сказала, що непідтверджені заяви дуже шкодять бойовій роботі ЗСУ.