Утворено «Асоціацію об’єднаних територіальних громад Херсонщини»

6 лет назад 0

30 листопада, відбулися установчі збори об’єднаних територіальних громад області, під час яких прийняли рішення про створення «Асоціації об’єднаних територіальних громад Херсонщини».

Відповідно до Закону України «Про асоціації органів місцевого самоврядування» органи місцевого самоврядування мають можливість об’єднуватись в асоціації, які є добровільними неприбутковими об’єднаннями.

Головною метою таких об’єднань є більш ефективне здійснення своїх повноважень, узгодження дій органів місцевого самоврядування щодо захисту прав та інтересів територіальних громад, сприяння місцевому та регіональному розвитку.

Завітав на установчі збори новоутвореної Асоціації в. о. першого заступника голови обласної державної адміністрації Дмитро Бутрій. Він зазначив:

«Прийняття рішення про створення Асоціації – це лише перший крок на шляху до спроможності й самодостатності громад Херсонщини. Зараз можна почути багато скарг і невдоволень щодо роботи окремих голів громад чи районів і це зрозуміло, тому що поодинці дуже складно засвоювати й реалізовувати новітню державну політику. Але наразі Ви об’єднуєтеся в одну велику родину, яка разом зможе допомагати один одному в порадах і діях задля добробуту мешканців громад і розвитку інфраструктури».

В ході установчих зборів було остаточно ухвалено рішення про заснування «Асоціації об’єднаних територіальних громад Херсонщини», затверджено Статут Асоціації, визначено ряд її членів, які здійснюватимуть відповідні функціональні інших обов’язків.

Головою «Асоціації об’єднаних територіальних громад Херсонщини» шляхом голосування одностайно було обрано очільника Музиківської об’єднаної територіальної громади Олександра Лейбзона.

Членами правління Асоціації було прийнято голову Асканійської ОТГ В. Свінціцького та очільника Великокопанівської громади В. Костенко.

Новообраний керівник одразу зазначив:

«Політику залишаємо на вулиці і на рівноправних умовах працюємо задля розвитку наших громад».

Почесним Президентом Асоціації голови ОТГ обрали в. о. першого заступника голови облдержадміністрації Дмитра Бутрія, який опікується питаннями децентралізації та регіональної політики на обласному рівні.

Він наголосив на тому, що обласна державна адміністрація готова всебічно допомагати громадам у вирішенні і консультативних, і практичних питань.

Прес-служба Херсонської ОДА