З окупованого Генічеського району на Херсонщині вивезли підопічних будинку для літніх людей»/>

3 месяца назад 0

У селі Першопокровка Нижньосірогозької громади Генічеського району на Херсонщині окупаційна влада закрила захоплений будинок для літніх людей і вивезла всіх підопічних.

Про це повідомив Центр журналістських розслідувань.

Хоча донедавна, вони піарились на людях, які перебували в цьому закладі. У серпні 2023 року приїжджав артист із Рязані. Також до підопічних навідувалися «волонтери» з Криму, які привозили посуд, халати та одну сапку. А 1 жовтня зігнали представників воєнізованого дитячого руху «Юнармія» з однієї з місцевих шкіл, зазначають журналісти.

За словами жителів громади, у цьому будинку перебувало 15 немічних людей, яких вивезли в невідомому напрямку, а всіх працівників звільнили.

Водночас російський сенатор Константін Басюк та Алла Бархатнова, яка очолює окупаційне міністерство соцзахисту Херсонщини, заявили про наміри відкрити  на базі захопленого сільського дитсадка обласний «дім дитини» на 40 дітей, інформує ЦЖР.

Раніше британська агенція новин Reuters опублікувала розслідування щодо долі зниклих безвісти українських дітей, яких окупаційна влада незаконно вивезла з Херсонщини до Криму чи РФ. Крім того, Росія засекретила всі дані про них.