З окупованої території Херсонщини повернули дитину: окупанти збиралися оформити в дитячий будинок

8 месяцев назад 0

За участі Мінреінтеграції та «Української мережі за права дитини» з тимчасово окупованої території Херсонської області повернули ще одну дитину. Весь процес тривав 22 дні. Наразі хлопець перебуває на підконтрольній території України.

Про це повідомили у відомстві.

“На початку серпня на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 звернулася жінка, яка повідомила, що на тимчасово окупованій частині Херсонської області мешкає 14-річний хлопчик Іван. Після смерті бабусі, яка ним опікувалася, його збиралися оформити в дитячий будинок на ТОТ”, – написали в Міністерстві.

Зазначається, що взяти опіку над хлопцем зголосилася сім’я внутрішньо переміщених осіб із ТОТ Херсонщини, яка наразі проживає в Київській області. Вони давно знали Івана, ще до переїзду. Але самотужки забрати його з ТОТ не могли.

“Якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію РФ, обов’язково повідомте про це профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за телефоном: (050) 562-03-13. Також можна зателефонувати на гарячу лінію Національного інформаційного бюро 16-48”, – нагадують у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Про те, як їй вдалося вивезти з окупованого Каланчака свого сина, яким карколомним маршрутом довелося пересуватися, Медіаплатформі «Вгору» розповіла херсонка, яка побажала залишитися невпізнаною.

Директорка Служби у справах дітей Херсонської області Олена Міхєєва раніше повідомляла, що 1 тисяча 9 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування з Херсонської області перебувають на тимчасово окупованих територіях або в Криму.