«Z» – означає «Zнищено!»: українські воїни не лише потрощили тисячі одиниць ворожої техніки, але й захопили чимало бойових трофеїв, — ФОТО

2 года назад 0

Z – означає «Zнищено!». Наші хлопці по-своєму трактують маркування на техніці російських окупантів. І нещадно нищать армію, якій у світі «аналогов нєт». Водночас  вони захоплюють новітню бойову техніку окупанта, яку ворог кидає на полі бою, накивавши п'ятами.

Про знищення техніки ворога та про трофеї ЗСУ пише у соцмережі журналіст Юрій Бутусов:

"Портал Oryx веде підрахунки та ідентифікацію знищеної бойової техніки під час нападу Росії на Україну тільки на підставі відеозаписів та фотографій, які потрапили до інтернету.

За 20 днів битви зафіксовано у мережі інтернет оприлюднено зображень 1292 одиниць знищеної та захопленої техніки ЗС РФ: https://www.oryxspioenkop.com/…/attack-on-europe…  Це звичайно, далеко не всі втрати окупантів, а тільки те, що встигли відзняти, викласти та ідентифікувати у ЗМІ. Я, наприклад, деякі відео та фото притримав, щоб не показати де саме і що ми захопили. Але навіть такий значно зменшений масштаб російських втрат вражає і дає розуміння який відчайдушний опір чинить український народ та армія російській навалі.

Список наразі оприлюднених в медіа російських втрат за даними Oryx:

214 танків (в тому числі захоплено 96);

30 зенітно-ракетних комплексів;

81 САУ, РСЗВ, несамоходні гаубиці;

399 БТР, БМД, МТЛБ;

27 літаків та гелікоптерів.

Вартість навіть цих, далеко не повних втрат — багато міль'ярдів доларів. 

Ці цифри втраченої техніки дають змогу оцінити багатотисячні втрати російських військових. 

Для порівняння, за даними Oryx Україна наразі втратила 65 танків.

Фактично, саме Росія проводить мілітаризацію України, оскільки кількість захопленої новітньої бойової техніки набагато перевищує усі поставки української оборонної промисловості. 

На фото: два новітніх Т-80БВМ 2021-го року випуску зі складу 200-ї мотострілецької бригади під Харковом, захоплені українськими воїнами, на одному з цих танків місцеві жителі швидко намалювали український прапор. Всього 200-та бригада кинула 6 таких танків, та понад 30 одиниць іншої бойової техніки", — зазначив Бутусов.

Також у Фейсбуці Юрій Бутусов показав трофейні гаубиці, здобуті в результаті контратаки наших військових під Миколаївом.

Захоплена друга батарея гаубиць Д-30 російських десантників. Раніше під Миколаівом було захоплено 7 гаубиць Д-30, зараз на фото захоплено ще 4. Видно, як росіяни тікали в повній паніці, все кинули разом з боєприпасами.

Ну-а Служба безпеки України закликає українських громадян разом наповнювати змістом рашистську закарлюку "Z". Наші захисники вигадали власне означення такому маркуванню: "Z" – означає «Zнищено!»

І нещадно нищать армію, якій у світі «аналогов нєт».

А для цього їм потрібна ваша допомога.

Продовжуйте писати про позиції ворожої техніки і ДРГ в наш офіційний чат-бот тут:

t.me/stop_russian_war_bot

Інформацію бажано надавати чітку, структуровану і з геолокаціями.

Кожне повідомлення — мінус російський окупант від наших ЗСУ!

Разом переможемо!