“З втратами до 70% повертаються назад”: Гуменюк про ситуацію на лівобережжі Херсонщини»/>

3 месяца назад 0

Після знищення Силами оборони російських РСЗВ, засобів ППО, окупаційні війська намагаються перелаштувати бойову тактику на Херсонському напрямку. Зокрема, командування РФ забороняє використовувати своїм військовим бронетехніку, адже майже під час кожного штурму втрачає її безповоротно.

Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк у телемарафоні “Єдині новини”.

“Тільки піхотні групи по 10-15 людей йдуть штурмувати наші позиції, а потім із втратами до 70% повертаються назад", – додала Гуменюк.

За її словами, протягом 21 січня армія РФ 6 разів безрезультатно атакувала позиції ЗСУ. Водночас українські військові тримають оборону та розширюють плацдарми на лівобережжі Херсонщини.

Також Наталія Гуменюк розповіла, що Сили оборони намагаються встановити вогневий контроль над пунктами базування військових РФ в окупованому Криму, над шляхами, по яких цей резерв може прямувати до лінії бойового зіткнення і це дуже напружує їх. 

«Вони усвідомлюють, що якщо не в самому пункті базування, то на шляху прямування цим резервам загрожує небезпека», – зазначила речниця.

Крім того, Гуменюк наголосила, що не варто забувати, що на лівобережжі зосереджено достатньо потужностей російської армії.

Раніше в ефірі Медіаплатформи “Вгору” Наталія Гуменюк розповіла, що на лівобережжі Херсонщини сконцентрувалося понад 70 тисяч військових РФ і декілька сотень їхньої військової техніки. Також речник УДА в ефірі “Вгору” розповів, що Траса 2206 “Олешки – Нова Каховка” – стала цвинтарем знищеної російської бойової техніки, яку вони періодично намагаються евакуювати. BILD пише, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.