За добу від російських обстрілів на Херсонщині загинули чотири людини»/>

4 месяца назад 0

За минулу добу, 23 грудня, російська армія 88 разів обстріляла правобережжя Херсонщини. Вона атакувала 425 снарядами з мінометів, артилерії, "Градів", танків, ЗУ-23-2, БПЛА та авіації. Через російську агресію загинули чотири людини, дев’ять – поранені.

Про це повідомив голова ХОВА Олександр Прокудін.

За даними ХМВА, за минулу добу російські війська 28 разів обстріляли Херсонську громаду, випустивши 105 снарядів і дві ракети. Ураження зафіксували в  Херсоні, Садовому, Комишанах та Зимівнику. По Херсону випустили 71 снаряд.

Російські військові поцілили  в житлові квартали населених пунктів області; лікарні, навчальний заклад та об'єкти критичної інфраструктури в Херсоні.

Голова ХМВА Роман Мрочко написав, що 23 грудня внаслідок вечірніх російських обстрілів Херсона були поранені семеро людей, з них одна дитина. Трьох поранених ушпиталили.

Голова ОВА Олександр Прокудін написав, що через влучання артилерійського снаряда по житловому будинку ввечері 23 грудня загинув 87-річний чоловік та його 81-річна дружина. Також у Центральному районі міста під час розбору завалів рятувальники виявили тіло загиблого чоловіка.

23 грудня, близько 18:00 російські військові обстріляли кілька районів Херсона. Після цього виникли пожежі. Російські снаряди поцілили в житлові квартали міста. Удень окупаційні війська також обстріляли Херсон, поцілили в багатоповерхівку.

Цього дня армія РФ безпілотником атакувала й Станіслав Херсонської області, загинув чоловік.