За продаж алкоголю підліткам бізнесмени сплатять 88 тисяч гривень штрафу

6 лет назад 0

За такі порушення ревізори Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі застосували до суб’єктів господарювання 88,4 тис. грн. штрафних санкцій та анулювали 7 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Загалом же з початку року фіскали анулювали 305 ліцензій: на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 189, тютюновими виробами – 116. Також, за несплату чергового платежу призупинено дію 53 ліцензій.

Цьогоріч фіскали регіону встановили 22 факти порушення норм ст.15 3 Закону України «Про регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» – продажу алкоголю та цигарок особам, які не досягли 18-ти років.

Варто зазначити, що з початком курортного сезону видача документів на право торгівлі підакцизними товарами значно пожвавилася, адже активізувалися бізнесмени, які мають торгові точки на узбережжі морів. Якщо у січні-травні видано 2594 ліцензії, то за два тижня червня – 787. Переважна більшість ліцензій – 1476 надає суб’єктам господарювання право реалізувати алкогольні напої, а решта 1118 – торгувати тютюновими виробами.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі