Затримали ексзаступницю директора медичного закладу. Сприяла вивезенню дітей із Херсонщини»/>

4 месяца назад 0

На прикордонному пункті пропуску “Краківець” затримали колишню заступницю очільника Херсонського центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф, яку підозрюють у пособництві державі-агресору.

Про це йдеться на сайті Служби безпеки України.

Зазначається, що наразі жінку тримають під вартою. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За офіційною інформацією, під час окупації обласного центру посадовиця продовжувала працювати в установі, попри те, що представники РФ узяли її під контроль та перейменували на “Государственное бюджетное учрєждение здравоохранения Херсонской области “Областной территориальный центр экстренной медицинской помощи и медицины катастроф”.

Давала розпорядження про використання “швидких” для перевезення поранених російських військових, йдеться в повідомленні. 

Крім того, як пишуть в Офісі Генерального прокурора, жінка сприяла депортації 11 українських дітей, яких вивезли на каретах швидкої з Херсонщини в Крим до так званого “Государственного казенного учреждения здравоохранения “Херсонский областной дом ребенка”, а потім до Росії.

Також підозрювана дозволила російським окупантам викрасти та переправити на лівобережжя Херсонщини 24 автомобілі швидкої допомоги, де їх поставили “на баланс” адміністрації призначеного Росією окупаційного голови Херсонщини Володимира Сальдо.

Після деокупації Херсона жінка залишилась у місті та продовжувала працювати на посаді до літа 2023 року. Після чого виїхала до Львова як внутрішньо переміщена особа та оформила соцвиплати.

При обшуках за адресами проживання підозрюваної у Львові та Херсоні вилучено флеш-носії та документи із доказами злочинної діяльності, інформує Служба безпеки.

24 листопада, прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо колишнього директора центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф обласного центру Юрія Бовкуна.