Змінено назву обласного конкурсу журналістських робіт

4 года назад 0

Рішенням сесії змінено назву обласного конкурсу журналістських робіт «Впровадження реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади».

Оскільки у 2020 році проходить завершальний етап реформи децентралізації, то актуальність цієї теми значно зменшується. В той же час, підвищується увага до органів місцевого самоврядування, адже тепер всі управлінські рішення та фінанси акумулюватимуться на місцях. У зв’язку з цим, у цьому році конкурс носитиме назву «Стан, проблеми та перспективи місцевого самоврядування Херсонської області».

Змін зазнала і тематика робіт, що висвітлюватимуться в засобах масової інформації в рамках конкурсу. Так, замість висвітлення «питань добровільного об’єднання територіальних громад» запропоновано висвітлювати «проблеми територіальних громад в умовах децентралізації та шляхи їх подолання».

Також, зважаючи на збільшення кількості учасників, особливо в номінації «Кращий радіо- та відеоматеріал», членами конкурсної комісії було запропоновано розділити її на дві окремі номінації – «Кращий радіоматеріал» та «Кращий відеоматеріал». Депутати пропозицію підтримали та 42 голосами внесли зміни до Положення про обласний конкурс журналістських робіт.

Нагадаємо, у 2019 році участь у конкурсі, який проходить за ініціативи заступника голови облради Оксани Рукавішнікової, взяли 27 журналістів, з яких дев’ять стали кращими у трьох номінаціях.