Зроблено перший крок до створення обласного закладу для бездомних громадян

4 года назад 0

З вкрай болючою проблемою на початку грудня звернулися до голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера представники громадськості. Обговорювали питання відсутності на території області та безпосередньо у Херсоні центра для реінтеграції бездомних громадян, де люди, які опинилися у скрутних життєвих умовах могли б отримати юридичну, психологічну допомогу та мати можливість у теплі переночувати та поїсти. Ситуація зазвичай загострюється з настанням зими. Щорічно від переохолодження на вулицях гинуть до двох десятків безпритульних. Крім того, десятки людей раптово помирають, тому що мають важкі хвороби, але не отримують медичної допомоги.

Під час зустрічі з представниками Обласного християнського благодійного фонду «Ісус» та ГО «Мрії Таврії» з’ясувалася, що основна проблема полягає у неможливості віднайти приміщення, яке б можна було силами небайдужих громадян та міжнародних організацій відремонтувати та обладнати під Центр для реінтеграції бездомних громадян.

За результатами зустрічі Владислав Мангер надав доручення керівнику комунальної установи з капітального будівництва разом з представниками громадськості підібрати приміщення, яке знаходиться в управлінні обласної ради, і яке може бути облаштовано під соціальний об’єкт. Під розміщення обласного закладу для бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, було обрано будівлю по проспекту Сенявіна, 25. Цей об’єкт потребує капітального ремонту, встановлення опалення та інших робіт, але представники благодійного фонду обрали саме його та звернулися до Херсонської обласної ради з проханням виділити приміщення на безоплатній основі.

Профільна комунальна комісія обласної ради підтримала винесення цього питання на розгляд сесії. Крім того, депутати виявили бажання надати допомогу фонду з облаштування приміщення.

На сесії Херсонської обласної ради 20 грудня депутати надали дозвіл комунальній установі з капітального будівництва та експлуатації Херсонської обласної ради на укладання договору позички з благодійним фондом «Ісус» на приміщення по проспекту Сенявіна, 25, терміном на 2 роки 11 місяців.

Всього два тижні пройшло від звернення громадськості на адресу голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера до прийняття позитивного рішення сесії щодо згоди на передачу приміщення. Таким чином, зроблено перший крок по створенню закладу для бездомних громадян – виділено приміщення.