ЗСУ, ймовірно, знищили цілу російську штурмову групу на лівобережжі Херсонщини, – ISW

5 месяцев назад 0

Аналітики Інституту вивчення війни пишуть, посилаючись на російського воєнного блогера, що 21 листопада, українська армія знищила цілу російську штурмову групу під Кринками Херсонської області.

За інформацією ISW, у російському джерелі, 17 листопада, заявили, що в результаті українського удару загинуло 76 військових у 1-му батальйоні 35-ї ОМСБр, які намагалися провести «маневр, що відвертає увагу» в Скадовському районі.

Як повідомляють аналітики, військовослужбовець 810-ї окремої морської піхотної бригади (Чорноморський флот), яка діє поблизу Кринок, заявив у відео, яке поширили 21 листопада, що російське командування змушує військових, які ще не одужали від поранень, проводити штурми в районі Кринок. 

Крім того, російський військовий блогер опублікував лист, нібито від військового РФ, який служив біля Кринок 21 листопада. Він стверджує, що російські військові в районі Кринок не мають розвідувальних безпілотників, тому їхній рух сповільнений. Він написав, що російські сили в районі Кринок також не мають вогневої підтримки, оскільки артилерійські та мінометні підрозділи змінили місце розташування після «кількох пострілів», щоб ухилитися від контрбатарейного вогню, йдеться у звіті.

Також в Інституті наголосили, що Міністерство оборони Росії та російські чиновники намагаються вгамувати “істерику” навколо українських операцій на лівобережжі Херсонщини.

Зазначається, Сергій Шойгу виступив на колегії 21 листопада та заявив, що російські війська перешкоджали Україні провести успішні «десантні операції на Херсонському напрямку». Він сказав, що армія РФ завдає «великих» втрат українським силам. Заява міністра, ймовірно, є спробою зменшити стурбованість деяких російських військових блогерів щодо нездатності Росії відбити українські атаки на лівому березі Дніпра.

В ISW наголосили, що це навряд заспокоїть нарікання, що постійно зростають у російському інформаційному просторі.

Раніше аналітики повідомляли, що українські сили 20 листопада продовжували операції на лівобережжі Херсонщини та просунулися вперед. 

Нагадуємо, спецпідрозділ “Птахи Мадяра” 19 листопада вдарив по скупченню окупантів разом із командуванням у Херсонській області.

У прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору” речник УДА “Південь” розповів, що Силам оборони України вдалося на трасі до Олешок знищити кілька вантажівок, які мали забезпечити провіантом та БК російські окупаційні війська.