ЗСУ зменшують вогневу силу армії РФ на лівобережжі Херсонщини, – Братчук

5 месяцев назад 0

Плацдарми на лівобережжі Херсонщини тривожать російську армію. Завдяки цим ділянкам ЗСУ можуть більш ефективно зменшувати вогневу силу окупаційних військ.

Про це повідомив речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук у телемарафоні “Єдині новини”.

“Якщо говоримо про ствольну артилерію, танки, “Гради” – це все знищується морською піхотою”, – додав Братчук.

За його словами, одне із завдань – це зменшення обстрілів Правобережжя. Також головне – звільнення Лівобережжя, але це не буде сьогодні, для цього потрібен час.

“На жаль є втрати. Висока ціна за просування – це реалії війни”, – зазначив речник УДА.

Він розповів, що завдяки роботі Силам оборони на лівому березі в окупаційних військ проблеми з логістикою.

Він додав, що певні ділянки дороги Олешки-Нова Каховка перерізані й російські військові не можуть повноцінно використовувати цей шлях і для своєї логістики, і для того, щоб там маневрувати.

Крім того, Сергій Братчук зазначив, що російські військові, як і торік на окупованих територіях Херсонської області вивозять міномети на околиці населеного пункту та обстрілюють його, а зранку звинувачують ЗСУ та знімають пропагандистські відео.

Також про те, що українські сили перерізали дорогу на лівобережжі Херсонщини, говорив військовий оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

Раніше в прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору” речник УДА “Південь” розповів, що Силам оборони України вдалося на трасі до Олешок знищити кілька вантажівок, які мали забезпечити провіантом та БК російські окупаційні війська.

Британська розвідка оцінила бої біля Кринків на лівобережжі Херсонщини. Ідеться, що Сили оборони України ефективно застосовують малі ударні безпілотники.