Зустріч з Оленою Горобець в бібліотеці імені Дніпрової Чайки

5 лет назад 0

23 травня у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки відбулася незвичайна зустріч молодої, але вже відомої й популярної серед дітей та їхніх батьків сучасної письменниці Олени Горобець з міста Кропивницький із читачами бібліотеки – третьокласниками Херсонської гімназії №3.

Книжки молодої авторки просто зачаровують маленьких читачів. Лише уявіть собі, як «горобці-молодці варять борщ на молоці…» А у країні Азур хвилі виносять на берег льодяники, мов камінці, і в полях шоколадних цукерок пасуться товсті горобці… А ще там є лис, що понад усе любить ірис, а також «солодкі жуйки, з яких видуває кульки…». Ну справжнісінька літературна кухня, на якій пані Олена – шеф-кухар.

Тож бібліотекарі запропонували влаштувати для маленьких читачів літературну дегустацію віршованих смаколиків від поетичного кулінара і приготували таці з незвичними стравами. Відкриваючи кожну з них, діти «ласували» запропонованими рядками з творів у виконанні пані Олени і дізнавалися про особливості їх «приготування» та секретні інгредієнти, що надихали на їх створення.

Уривок з вірша «Коли вже настане субота?» спонукав до обговорення того, як пані Олена проводить свій вільний час та якому відпочинку надає перевагу. Останньою була таця з ексклюзивною стравою від «шеф-кухаря». Діти першими послухали новий вірш Олени Горобець про Херсон. А ще від поетеси, традиційно під час таких зустрічей, діти отримали рекомендацію п’ятірки книжок, які варто прочитати у їхньому віці.

Спільне фото на згадку та позитивні враження діти повезли із собою додому і дякували пані Олені за теплу і приємну зустріч.