Батьки херсонського нардепа минулого року придбали будинок на Київщині

5 месяцев назад 0

Батьки народного депутата від "Слуги народа" Павла Павліша під повномасшатбного вторгнення росії в України стали власниками приватного будинку у Київській області. Про це свідчить декларація нардепа, яка оприлюднена на порталі НАЗК. 

У серпні 2022 року батьки народного обранця Василь та Алла Павліш зареєстрували право власності на житловий будинок у селі Ходосівка Обухівського району Київської області. Його площа складає майже 201,5 квадратних метри. Сам нардеп Павло Павліш та його дружина цією нерухомістю користуються. У цьому ж селі у січні минулого року батьками Павла Павліша була придбана земельна ділянка площею 667 кв.м. 

Перед самим повномасштабним вторгенням народний депутат задекларував користування автомобілем AUDI Q7 2019 року випуску, яким володіє херсонська підприємиця Алла Демешко. Дружина нардепа користується автівкою INFINITI QX50 того ж року випуску. Останнє авто належить киянину Олександру Грабовському. 

В декларації Павла Павліша зазначено, що за 2022 рік він отримав майже 540 тисяч зарплати у Верховній Раді України. Від парламенту отримала 55 тисяч гривень і дружина депутата. На якій підставі, невідомо. У порівнянні з минулими деклараціями, збереження у готівці та на банківських рахунках Павліша не збільшилися. 

Додамо, що "слуга народу" не задекларував компенсацію від Верховної Ради за оренду житла та проїзду. А це загалом складає майже 228 тисяч гривень. 

Варто зазначити, що інші народні депутати від Херсонської області декларації поки не подавали.