Депутата облради Кульчиковського відправили під нічний домашній арешт

2 года назад 0

Депутата Херсонської обласної ради від партії Нам тут жити Сергія Кульчиковського суд відправив під нічний домашній арешт.
Таке рішення ухвалив Печерський районний суд столиці.
Нагадаємо, що 26 січня за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора було затримано депутата 8-го скликання Херсонської обласної ради Сергія Кульчиковського затримали за фактом вимагання (ст. 189 КК України).

За даними слідства, депутат облради створив штучні перешкоди у діяльності підприємця. В подальшому він вимагав у нього 27 тис доларів США за вирішення цих проблем, а саме — сприяння у знятті арешту, накладеного на адміністративну будівлю товариства у м. Скадовськ, та відкликання зі Скадовського районного суду навмисно поданих позовів до цього товариства.

Операцію проводили в таємниці від керівника ГУНП у Херсонській області, який залежний від лідера партії Нам тут жити Ігоря Колихаєва. 
Раніше ми вже повідомляли, що, у листопаді Кульчиковського затримували на хабарі. Тоді суд відправив його під цілодобовий домашній арешт, але пізніше санкцію послабили до особистого зобов'язання.

Нагадаємо, що депутат Кульчиковський проходить обвинуваченим по декількох кримінальних справах, які вже розглядаються у судах.
Так, з 2020 року його судять у Скадовську за підозрою у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. За цією справою влітку 2020 року поліція оголошувала його у розшук.

З 2016 року у судах слухають справу по факту пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди службовій особі. Там депутат проходить у якості обвинуваченого.

Мост