Фінансист кілерів-росіян став радником військової адміністрації Херсонщини

12 месяцев назад 0

Він «сприятиме відродженню економічного потенціалу регіону».

Колишній голова Дніпропетровської облдержадміністрації (2005р.), голова Ради директорів KSG Agro Касьянов Сергій Павлович став радником голови Херсонської ОВА.

Про це йдеться в Розпорядженні начальника Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна від 20.03.2023 р., Касьянов буде радити з питань міжнародного співробітництва та розвитку регіону.

цитує повідомлення прес-служби KSG Agro:

«На посаді радника голови Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Касьянов сприятиме відродженню економічного потенціалу регіону, зокрема, аграрного сектору, в тому числі шляхом залучення іноземних інвестицій на Херсонщину».

Нагадаємо, Сергій Касьянов є обвинуваченим у справі про фінансування ним банди кілерів, які намагалися вбити колишнього акціонера «Родовід Банку» Сергія Дядечка.

За даними слідства, Касьянов за допомоги громадянина рф підшукав осіб з числа працівників правоохоронних органів Північно-Кавказького федерального округу рф, які повинні були за грошову винагороду (хабар) у розмірі $1.200.000 штучно створити докази щодо причетності банкіра до вчинення злочину у РФ з метою подальшою екстрадиції його на рф до місця ув`язнення, як місця майбутнього позбавлення його життя.

Останнє судове засідання у цій справі № 757/26383/20 відбулося два тижні тому.

Дані порталу «Судова влада України» Крім того, Сергій Касьянов є спізасновником ТОВ «Експортно-імпортна компанія «Юг-інвест» (код 34907005), яке орендує землю на Арабатській стрілці.

Також долю у цій фірмі має громадянка рф Кулешова Людмила Євгенівна. Син Кулешової – Кулешов Роман Володимирович, підполковник МВС Росії, кандидат юридичних наук, керує аналітичним відділом міністерства, а невістка працює в уряді РФ.