Гауляйтер вимагає «величезні інвестиції з бюджету»

6 месяцев назад 0

«Херсонська область — єдиний регіон Росії, де більша частина будинків і соцоб’єктів до цих пір опалюється вугіллям і дровами, — бреше у своєму телеграм-каналі голова окупаційного уряду андрєй алєксєєнко. — Рівень газифікації області всього 27 % — такого у регіонах нашої країни немає вже років 40» . Брехня, як мінімум, подвійна.

По-перше, Херсонщина — це Україна. По-друге, у 2021 році провідне ділове видання росії «Ведомости» писало: «У Раді Федерації констатували низький рівень газифікації російських регіонів… низка областей не дотягує навіть до 20 %. Так, Алтайський край на початок 2021 р. газифікований лише на 13,1 %…» То 13,1 більше, ніж 27? І не треба думати, що за ці роки щось на теренах недоімперії змінилось.

Дров’яні печі і туалети на вулиці — то нічого, зате, як у відомому російському комедійному серіалі, «всі інші країни нам заздрять». А алєксєєнко продовжує наполягати на своєму: «Щоб підняти рівень газифікації до середньоросійського, потрібні роки праці і величезні інвестиції з бюджету країни» .

Що робити з величезними інвестиціями колишній мер Краснодара добре знає. Варто нагадати, що тамтешню міську адміністрацію він очолив у листопаді 2021 року, а вже у грудні проти нього було порушено кримінальну справу в отриманні хабаря в особливо великому розмірі. Тоді від в’язниці алєксєєнко, скоріш за все, відкупився. Зараз можна зовсім не боятись — у неспокійний окупований регіон перевірка навряд чи приїде. А гроші йому виділяють і без газифікації.
Днями, наприклад, злочинець зізнався пропагандистам про те, що окупованому регіону виділили 7 мільярдів (!) рублів на відновлення транспортної інфраструктури. Але ямковий ремонт і грейдування, якими займається окупаційний автодор, явно коштують набагато менше.

Борис ВИНОГРАДОВ,