Пропагандисти брешуть, що удар у Херсоні було нанесено по військовому ешелону

4 месяца назад 0

Незважаючи на фото і відеопідтвердження, російська пропаганда наполягає, що ціллю удару по залізничному вокзалу у Херсоні 26 грудня був не евакуаційний потяг. «Насправді російські війська вразили військовий ешелон ЗСУ, який перевозив озброєння і, можливо, живу силу Києва», — вже наступного дня почав брехати окупаційний канал «Царьград».

28 грудня «Царьград» брехав вже впевненіше.  «Був знищений залізничний состав з американською системою ППО Patriot, яку українське військове командування планувало перекинути на іншу ділянку фронту,  — фантазували пропагандисти. — Також російські війська нанесли удар по споруді з українськими бойовиками та іноземними спеціалістами. У результаті ліквідовано близько 40 військовослужбовців ЗСУ, а також четверо британських інструкторів».

Однак брехню між собою пропагандисти досі не узгоджують. Тому, наприклад, популярний серед окупантів ресурс «Блокнот.ру» цього ж дня повідомив, що «загинуло 45 бійців ЗСУ. Втрат серед цивільного населення немає». А ще додає, що цим ударом «військово-космічні сили рф помстилися за три збитих під Кринками літаків».

Богдан СТРАЖАК,