Херсонщину незаконно відвідало керівництво слідчого комітету РФ

9 месяцев назад 0

Голова слідчого комітету (СК) Росії Олександр Бастрикін провів у місті Генічеську Херсонської області оперативну нараду штабу з, як повідомляє пресслужба його відомства, «розслідування злочинів, скоєних українськими збройними формуваннями щодо мирного населення та російських військовослужбовців».
В нараді взяли участь перший заступник голови СК Росії Едуард Кабурнєєв, виконуючий обов’язки заступника Голови СК Росії – керівника головного військового слідчого управління Костянтин Корпусов, керівники підрозділів центрального апарату відомства та виконуючі обов’язки керівників слідчих управлінь СК Росії по «ДНР», «ЛНР», Запорізькій і Херсонській областях.
Під час наради йшлося про іноземну військову допомогу, яку отримує Україна, щоб протистояти російській агресії, і яку посадовці російського слідчого комітету вважають злочином у відношенні до РФ.
Також йшлося про «злочини українських військових» і про блокування сайтів з, як було сказано на нараді «недостовірною інформацією». Також Бастрикін вручив нагороди співробітникам СК, які працюють на окупованій частині Херсонської області.
Це – не перше незаконне відвідування Олександром Бастрикіним Херсонської області. Попередній раз він приїздив в липні 2022 року під час окупації Херсона. Тоді його підлеглі навіть підготували до цього візиту «викриття української ДРГ».
А в лютому 2023 року Служба безпеки України повідомила Олександру Бастрикіну про підозру за двома статтями ККУ: 1) Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; 2) Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників.