Хворі фантазії окупантів на газетні матеріали не тягнуть

2 месяца назад 0

«Прочитав щойно весь номер «Каховской Зари». Хороший номер вийшов. Змістовний, позитивний, різнобічний», — написав у Телеграм «голова муніципального округу» павло філіпчук про № 4 окупаційної агітки. Давайте подивимось, що ж там «позитивного» і «різнобічного».
На першій шпальті під портретом упирів путіна і шойгу пишеться про те, як окупанти «звільняли від українських націоналістів» Авдіївку.

«Під безперервним вогневим впливом російських військ лише окремим розрізненим формуванням українських бойовиків вдалось спішно залишити Авдіївку, кинувши при цьому озброєння і військову техніку» , — цитують автори передовиці брехливе міністерство оборони рф.

На другій сторінці вже згаданий наркогауляйтер філіпчук «передає найсердечніші вітання всім учасникам СВО» з нагоди «дня защітніка отечества». «Щиро сподіваюсь, що наступне 23 лютого ви проведете у колі ваших сімей» , -написав колаборант. Якщо уявити, як на кладовище до вбитого в Україні загарбника приходить його сім’я, ніби все й правильно.

Третю сторінку пропагандисти віддали найкращому з брехунів Херсонщини, який помилково вважає себе «губернатором». « Крім регіонів, які ввійшли до складу РФ в останні 10 років, історично російськими територіями є Харківська, Дніпропетровська, Миколаївська і Одеська область. Це абсолютна Росія», — фантазує у тексті сальдо. І відразу ж «відсуває» намальований йому господарями кордон. Зазіхаючи і на Київ, додає: «До Київської області щільно прилягають Житомирська і Вінницька. Загалом, до кордону 1939 року як мінімум». Щоправда, говорячи наприкінці про «переговори», яких хоче росія, зазначає: «Вихідна позиція для переговорів — визнання іншою стороною ДНР, ЛНР, Херсонської і Запорізької областей невід’ємними частинами Російської Федерації. Про Крим і говорити нічого — він Росія апріорі» . А як же чотири області згадані на початку? Чи «абсолютна росія» і «росія апріорі» — це різні поняття? Ні, нам, мабуть, це не зрозуміти, тому що ми, українці, за словами сальда у тому ж тексті, «дуже сильно змінились під впливом пропаганди» і «просто морально деградували».

На інших сторінках пропагандисти розповідають, як в «окрузі» відзначають російські свята, роздають свої паспорти, готуються до «виборів» путіна і т. д. Оскільки NewDay.ua про це писав, повторюватись не будемо.

Брехню у «газеті» пише, виходячи з даних на останній сторінці, «об’єднана редакція «Надднепрянская правда», яка знаходиться у Генічеську. Друкується вона у Сімферополі. У Каховському «окрузі» агітку роздають у всіх окупаційних адміністраціях і вивішують на стенді біля «віджатого» окупантами АТБ у райцентрі.

Богдан СТРАЖАК,