«Якщо є можливість, краще тимчасово виїхати, щоб не зіпсувати свята». Гуменюк звернулась до жителів Херсонщини

4 месяца назад 0

У святкові дні російські військові можуть активізувати свою бойову активність на Херсонщині. Якщо є можливість, жителям області краще тимчасово виїхати, щоб не зіпсувати собі свята.

Про це у марафоні "Єдині новини" повідомила начальниця координаційного пресцентру Сил оборони півдня України  Наталія Гуменюк.

"Я хочу звернутися до всіх жителів прифронтових територій із усвідомленням поставитися до цього. Якщо нема можливості виїхати, то ні в якому разі не ігнорувати сигнали повітряної тривоги — вони далеко не навчальні, критично попереджають про небезпеку. До того ж можемо зробити висновок, що довготривалий час незалученості ракетоносіїв з моря може бути у комплексі, щоб провести чергові атаки, оскільки бачимо тактична авіація має складнощі застосування", — говорить Гуменюк.

За її словами, ситуація в області залишається складною, армія РФ продовжує тиснути на мирне населення правого берега і намагається обстрілювати максимально потужно всім чим досягає його.

"Оскільки наша контрбатарейна боротьба результативно позбавляє його і важкої артилерії і РСЗВ, і навіть важких вогнеметних систем таких як "Сонцепек" і "Буратіно", про які ми вже звітували. Також у них послаблена і протиповітряна оборона, що очевидно, бо почався такий літакопад у них. Це говорить про те, що вони будуть нарощувати свої зусилля в напрямку обстрілів населених пунктів", — каже Наталя Гуменюк.