«Кількість покинутої важкої техніки РФ на Олешківській трасі проглядається навіть із космосу»: Гуменюк про Херсонщину

2 месяца назад 0

Армія РФ не полишає спроб штурмувати позиції Сил оборони на лівому березі Херсонської області. Вони атакують з дронів та артилерії. За минулу добу 17 лютого 2024 року невдалих штурмів було два та зменшило їх військо на 45 військових особового складу.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" розповіла керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України  Наталія Гуменюк.

За її словами, військові РФ намагались наблизитись пішими групами та вели стрілецькі бої. Але фактично 70% їх штурмових груп не повертаються на свої позиції. Бронетехніку вони не застосовують, але атакують дронами, артилерією, мінометами.

"Розташування техніки, складів, бліндажів та інших фортифікаційних споруд серед населених пунктів ускладнює роботу українських військових, але вони успішно працюють, спираючись у тому числі на рух спротиву. Адже російські окупанти розташовують техніку та розгортають станції спостереження у дворах приватних осель місцевих жителів. Враховуючи ширину річки Дніпро, українські захисники потребують коригування цілей на лівому березі", — заявила вона.

Також Гуменюк повідомила, що Сили оборони продовжують бойову роботу, і знищення чотирьох крупнокаліберних гармат — суттєвий удар по окупантах і зменшить артилерійські обстріли правого берега у майбутньому.

"Кількість покинутої російськими військами важкої техніки на Олешківській трасі, яка намагалася бути залучена до штурмів, досить переконлива і проглядається навіть із космосу", — сказала Наталія Гуменюк.