Колаборанту Володимиру Овчаренку, голові окупаційної громадської ради Херсонщини, світить довічне позбавлення волі з конфіскацією майна

2 месяца назад 0

84-річний Володимир Овчаренко з Херсона, директор і співзасновник ТОВ «Завод пакувальних матеріалів «ЗУМ» добровільно перейшов на бік ворога і очолив окупаційну громадську раду Херсонщини. За скоєний злочин СБУ 23 лютого заочно повідомила йому підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, яка призвела до загибелі людей. Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє  з посиланням на оприлюднену .

Слідчі встановили, що  Овчаренко Володимир Антонович , уродженець м. Олександрія Кіровоградської області, мешканець Херсона, з власної волі перейшов на бік ворога і очолив так звану громадську раду при окупаційній адміністрації Херсонщини.

Ця рада необхідна загарбникам для імітації залучення мешканців області до прийняття їхніх рішень.

Саме очолюваний Володимиром Овчаренком незаконний дорадчий орган відіграв ключову роль у проведенні на Херсонщині окупаційного форуму «Мы вместе с Россией» 30 липня 2022 року, незаконного референдуму щодо «приєднання» області до складу РФ і, як наслідок, подальшої незаконної анексії Херсонщини Росією і численних жертв серед мирного населення. Володимир Овчаренко, колаборант (виділений червоним). Фото з соцмереж Володимир Овчаренко – один із найактивніших і публічних зрадників Херсонської області. Він постійно з’являється в компанії з російськими військовими, іншими колаборантами, виступає в пропагандистських сюжетах ворога і розповідає безкінечні історії про те як «російський народ-переможець рятує світ від нацизму».  

За скоєний злочин Овчаренку заочно повідомлено підозру за ч.3 ст.110 КК України – посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, яка призвела до загибелі людей або інших тяжких наслідків. Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Володимир Овчаренко – директор і співзасновник херсонського ТОВ «Завод пакувальних матеріалів «ЗУМ», депутат Херсонської обласної ради від Компартії України в 2010-2015 роках. У 2015 році балотувався до облради від Союзу лівих сил, але його не обрали. В 2006 і 2007 роках балотувався до Верховної ради України від КПУ, але ​теж не був обраний.

У совєцькі часи Овчаренко працював на Херсонському суднобудівному заводі, а з 1973 року переключився на партійну кар’єру і «дослужився» до першого секретаря Херсонського міського комітету Компартії. Після відновлення незалежності України в 1991 році пішов у бізнес.

Зараз Володимир Овчаренко працює першим заступником окупаційної «Общественной палаты» Херсонської області. Володимир Овчаренко, колаборант. Фото з соцмереж Як повідомляв ЦЖР, 28-річна вихователька Тетяна Нечепуренко, мешканка Любимівки Каховського району Херсонщини​ визнана винною в державній зраді. За те, що вона незаконно очолила захоплені окупантами розташовані в Каховці ясла-садки №3 «Веселка​» і №8 «Іскорка» вона заочно отримала 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй майна. Першим про її злочин повідомляв ЦЖР – щонайменше дві наші публікації лягли в основу обвинувачення і згадуються в матеріалах справи.