Міноборони розірвало останній договір з компанією Гринкевичів на постання харчування військовим частинам Миколаївщини та Херсонщини

4 месяца назад 0

Після викриття на корупції керівника львівських підприємств Ігоря Гринкевича Міністерство оборони розірвало усі договори з бізнесменом, крім одного. Міноборони вирішило залишити контракт на постачання харчування військовим частинам Миколаївської та Херсонської областей.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства, передає .

Рішення про розірвання контракту з «Трейд лайнс рітейл» на постачання харчів Збройним Силам України прийняли ще 17 січня. Компанія пов’язана з підприємцем Ігорем Гринкевичем отримала перемогу в тендері минулого року.

За умовами контракту «Трейд лайнс рітейл» надавала послуги харчування ЗСУ. Міністерство оборони вже надіслало компанії документи про розірвання договору, причиною вказали – неможливість забезпечити поставки продуктів.

В системі електронних закупівель Prozorro наразі оголошено новий тендер про постачання харчування Збройним Силам. В Міністерстві оборони додатково повідомили, що мають намір звернутися до правоохоронних органів з заявою про визнання їх потерпілою стороною.

Варто додати, ще три роки тому журналісти Nikcenter в  вказували на зловживання компанією ТОВ “Будівельний альянс монтажпроект», що належить Ігорю Гринкевичу.

Зокрема, будівництво нового полігону «Широкий лан» для військових підрозділів обросло численними кримінальними справами та судовими позовами. Один з підрядів на будівництво полігону виграло товариство «Будівельний альянс монтажпроект», яке пообіцяло власними силами виконати усі взяті на себе зобов’язання. Однак, в результаті фірма таки залучила субпідрядників на різниці оплати яким заробила чималі суми.

Наприклад, згідно з договором, вартість облаштування зовнішніх тепломереж у разі виконання робіт ТОВ “Будівельний альянс монтажпроєкт” становила 1,129 млн грн, а ось для субпідрядника ТОВ “Економ енерджі інжиніринг” на 326 тисяч дешевше – 803 тис. грн. Різницю «заробив» підрядник.

​Нагадаємо, ДБР оголосило Гринкевича-молодшого в розшук. Правоохоронці затримали чотирьох учасників злочинної організації, натомість син Ігоря Гринкевича Роман зник у невідомому напрямку.

Раніше повідомлялося, що львівський бізнесмен та його син отримали підозри через мільярдні збитки Міноборони. Підприємець разом зі спільниками проводили оборудки з закупівлею одягу та білизни для Збройних Сил України. З цією метою Ігор Гринкевич створив злочинну організацію.​