Нідерланди допомагатимуть у відновленні громад Херсонщини

4 месяца назад 0

Нідерланди допомагатимуть громадам Херсонської області у відновленні.
Про це повідомила Херсонська ОВА у  передає . "Перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій з Херсонської області здійснив навчальний візит до Королівства Нідерландів за запрошенням Агентством міжнародного співробітництва Асоціації муніципалітетів Королівства Нідерландів VNG International у межах проєкту «Підтримка відновлення місцевого самоврядування та відбудови і реконструкції громад в Україні»",  — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на зустрічі з представниками Агентства підприємництва Нідерландів (RVO) Херсонська ОВА презентувала проєкти відновлення громад. Це сприяло налагодженню тісних контактів з бізнесом Нідерландів та їх асоціаціями й фондами. Партнери зацікавилися участю у відновленні регіону і визначили для себе пріоритетні напрямки — водопостачання, агропромисловий комплекс та медицина. Особлива увага — відбудові альтернативної енергетики та переробці твердих побутових відходів.

Зокрема, Нідерландська водопостачальна компанія Wereled Waternet, яка займається покращенням якості питної води у всьому світі, запропонувала допомогу в проведенні досліджен​ь вод Херсонщини.​
Зі співробітниками Утрехтського регіону безпеки відбувся обмін досвідом ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, після чого вони виявили бажання побувати на Херсонщині. Також досягнуто домовленості щодо можливості передачі спеціальної техніки Херсонщині від Центру.

Міністерство закордонних справ Нідерландів підтвердило, що надасть фінансову підтримку для відбудови області.

Відвідування муніципалітетів Королівства Нідерландів сприяло напрацюванню тісних контактів та домовленостям про підписання меморандумів з громадами Херсонщини, задля допомоги у їх відновленні.

Також Херсонщина заручилась підтримкою посольства України в Нідерландах.
Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах більшість нового складу Палати представ​ників виступила за продовження підтримки України.​