Окупанти створили «гімн пельменів» і вчать українців варити… борщ

2 месяца назад 0

Пам’ятаєте, як на початку повномасштабного вторгнення російські солдати дивувались, наскільки смачні українські соки, морозиво та інші продукти? Навіть у телефонних розмовах з рідними хвалились, як наїлись від пуза, розграбувавши чергову українську крамницю.

Минуло два роки, а окупанти все ніяк не можуть наїстись. Ще і дітям в окупації втовкмачують, що нічого кращого за їжу у світі немає. В окупаційній Приморській школі Скадовського району, наприклад, помпезно відзначили День млинців. У Чорнянському будинку культури Каховського району — День пельменів.

«Співробітники будинку культури провели кулінарний майстер-клас для дітей з приготування пельменів, де всі разом дружно їх ліпили, після чого смачно пообідали», — повідомила окупаційна адміністрація. В окупаційній Генічеській санаторно-курортній школі-інтернаті взагалі гастрономічний фестиваль-конкурс провели — кухарі росгвардії готували школярам борщ. «Смачну страву національної кухні», — написали пропагандисти. Чиєї саме, вказати «забули».
Наскільки важлива для окупантів їжа, видно з вірша, текст якого повісили на стіну в окупаційному будинку культури у Чорнянці: «Славься искусство кухни высокое, желудков голодных надёжный оплот, порция полная, миска глубокая вас к торжеству насыщения ведёт». Зрозуміли, звідки ці рядки? Так, це перероблений гімн роси!

Богдан СТРАЖАК,