Окупанти збираються побудувати в Каланчаку каплицю на честь російського адмірала Ушакова

7 месяцев назад 0

Окупанти обіцяють побудувати в окупованому селищі Каланчак каплицю на честь російського флотоводця Федора Ушакова.  Аргументується це тим, що Ушаков був командувачем Чорноморського флоту, кораблі для якого будувались в Херсоні. До чого тут Каланчак – росіяни не повідомляють.Про плани щодо зведення культової будівлі повідомив так званий “губернатор” Херсонщини Володимир Сальдо.

“Республіка Мордовія розпочинає будівництво каплиці святого праведного воїна Феодора Ушакова у Каланчаку.  У Херсоні наприкінці XVIII століття розгорнулося будівництво російського Чорноморського флоту, командування якого пізніше прийняв Ушаков. А після відставки Федір Ушаков оселився у селі, яке зараз входить до складу Мордовії”, – зазначив Сальдо. 

Раніше пам’ятник Ушакову знаходився в Херсоні перед будівлею місцевої Морської академії. У жовтні 2022 року окупанти, готуючись залишити місто, скульптуру флотоводця демонтували та перевезли на лівобережжя області. Центральна вулиця Херсона досі носить ім’я Федора Ушакова.