Проблеми з сертифікатами росіяни пояснюють «різночитаннями»

9 месяцев назад 0

NewDay.ua вже писав про те, що «житлові сертифікати» від росіян виявились фікцією. І для херсонців, і для власників житла, які підписали всі необхідні документи, але грошей від держави не отримали. Окупаційний телеканал «Царьград» вирішив розповісти «про причини затримок і труднощів, з якими стикаються херсонці, які намагаються придбати житло, використовуючи видані житлові сертифікати».

Так от, основною причиною цього, за словами окупантів, є «різночитання у даних, вказаних в угодах купівлі-продажу і документації заявника, а також членів його сім’ї». Таку інформацію пропагандистам надали у фонді розвитку територій. Лише проблеми будуть подолані, заспокоїли у фонді, і «нове житло можуть отримати більше 45 тисяч переселенців з Херсонщини».

Більше того, житло за сертифікати окупанти продовжують обіцяти й іншим жителям окупованої частини регіону, які погодяться «евакуюватись». Зокрема, окупаційна адміністрація «Альошкінського муніципального округу» пропонує жителям Олешків, попередньо записавшись, виїжджати у Свердловську область. А ще нагадує, що вони «мають право на отримання державних сертифікатів на купівлю житла у будь-яких регіонах РФ».

Богдан СТРАЖАК,