Радбез ООН 8 вересня обговорить псевдовибори на ТОТ

8 месяцев назад 0

Рада безпеки ООН у п’ятницю, 8 вересня, зустрінеться, щоб обговорити ситуацію на тимчасово окупованих територіях України через спробу Росії провести там так звані “вибори”.

Про це власний кореспондент Укрінформу.

Засідання через псевдобивори на захоплених росіянами територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей ініціювали партнери України в Радбезі, де у вересні головує Албанія.

Початок засідання запланований на 17:00 за Києвом.

Що відомо про намагання РФ провести "вибори" на окупованих територіях України 15 червня російські ЗМІ повідомили, що Центральна виборча комісія РФ призначила на 10 вересня "вибори" на ТОТ України. Йдеться про захоплені росіянами частини Херсонської та Запорізької областей, а також самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

10 вересня у РФ відбудуться вибори різного рівня, включно з довиборами депутатів Держдуми, виборами голів низки регіонів і депутатів законодавчих органів державної влади у частині суб'єктів.

У серпні Верховна рада України звернулася із закликом до парламентів та урядів іноземних держав, міжнародних організацій та їх асамблей не визнавати незаконні вибори на окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Європейський Союз вже засудив намір Росії провести у вересні псевдовибори на окупованих територіях України й назвав їх порушенням міжнародного права.