Реорганізація окупантів: вороже угруповання «Дніпро» буде відповідати за Херсонський та Запорізький напрямки

2 месяца назад 0

Командування російської окупаційної армії провело реорганізацію системи командування у південній операційній зоні. Про це пише військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець. Підтверджують реорганізацію й російські телеграм-канали із так званого "z-середовища". 

Відтепер вороже угруповання "Дніпро" під керівництвом генерала Михайла Теплинського (на фото) буде відповідати, окрім Херсонського, за Запорізький напрямок. За словами Машовця, війська угруповання "Дніпро" тепер може мати на меті прикриття Кримського напрямку та, в подальшому, провести наступальні дії у всьому нижньому Подніпров'ї. 

"У цьому контексті, до самого факту "розрастання" УВ "Днепр", я би віднісся із усією серйозністю.Той факт, що відтепер зона його відповідальності поширилась, власне, на Запорізький напрямок говорить за те, що у своїх подальших планах, противник ймовірно ув'язує дії на Херсонському та Запорізькому напрямках, в одне ціле. Хоча вони й розташовані на флангах зони відповідальності УВ "Днепр". У складі УВ "Днепр", на сьогоднішній день, зосереджені та діють достатньо потужні угруповання повітряно-десантних військ ри-фи та її морської піхоти" , — пише Машовець. 

За словами експерта, останнім часом підрозділи під командуванням генерала Теплинського суттєво посилилися бронетехнікою (зокрема, танковими підрозділами) та артилерією. 

"Й хоча, на сьогоднішній день у "класичному" сенсі, для участі у повітряних та морських десантах (мабуть, за виключенням невеликого масштабу, тактичного рівня) вони навряд чи будуть використовуватись. Але для ведення штурмових та рейдових дій, вони цілком придатні. По-суті, російські десантники та морпіхи, сьогодні використовуються їхнім командуванням, як елітна штурмова піхота. Й наявність у складі УВ "Днепр" досить значної її кількості, цілком можливо, може підштовхнути до певних роздумів. Особливо, у сенсі її подальшого використання" , — пише військовий оглядач. 

Попри посилення технікою, ворог обмежений у її використанні на лівобережжі Херсонської області, заявила в ефірі телемарафону речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк. За її словами, росіяни продовжують безрезультатно штурмувати позиції ЗСУ на лівому березі. Минулої доби, додала Гуменюк, окупанти провели 3 штурми. Вона зазначила, що ворог має проблеми з особовим складом через великі втрати. 

"Зібрати нові штурмові групи було дуже важко, і ми це чуємо по радіоперехопленнях, що відбуваються там морально-психологічні конфлікти на цьому тлі, тому що, ще раз нагадаю, вони дійсно вирушають без бронетехніки. І це суперечить тактиці ведення подібних боїв. І вони зазнають відповідних втрат. Отже, розкошують тим ресурсом, який мають — людським" , — заявила Гуменюк. .

Як раніше повідомляла "Гривна", командувачу угруповання "Дніпро" Михайлу Теплинському кремлівський диктатор поставив завдання — ліквідувати плацдарм ЗСУ в Кринках до проведення свого щорічного виступу перед федеральними зборами.