Репортаж з адмінкордону з Кримом: як Херсонщина зустріне російську армію?

2 года назад 0

«Тут і ляжуть». Репортаж з адмінкордону з Кримом: як Херсонщина зустріне російську армію.  перевірили – чи готові Херсонщина й південь України до можливого російського вторгнення з півострова. 

КПВВ працює цілодобово та у штатному режимі. Тут нещодавно встановили нові рентгено-телевізійні інтроскопи. Дізналися, що тероборона Херсонщини під час мобілізації налічуватиме до 4 тисяч бійців. Це одна бригада, що складатиметься з 6-ти батальйонів. Військове керівництво бригади вже укомплектоване майже на 90%. Через можливу ескалацію, за словами посадовців, на всіх об’єктах критичної інфраструктури посилено охорону та підвищено рівень боєготовності. 

Побачили тактично-спеціальні навчання Нацполіції неподалік Криму. Масові заворушення, захоплення адмінбудівель та мінування стратегічних об’єктів. Це сценарії, які силовики вважають можливими і відпрацьовують на своїх тренуваннях. Навчання тут відбуваються регулярно влітку і взимку. Від артилерії до десанту. 

Військові максимально відпрацьовують прибережну оборону та можливі прориви. Свої резерви готують і цивільні організації. Такі як «Азов», «Самооборона» чи «Правий Сектор». 

Чи боїться південь України війни? Які настрої у місцевих жителів? Чи готується Херсонська область до можливого наступу з Криму? Про це і не тільки — дивіться у спеціальному репортажі .