Росіяни заявляють, що херсонські музеї пограбували не вони, а “британські спецпризначенці”

6 месяцев назад 0

Для виправдання своїх злочинів російські пропагандисти з кожним днем вигадують все більш парадоксальні фейки. Наприклад, новою брехнею окупантів є те, що Краєзнавчий та Художній музеї в Херсоні пограбували не вони, а ілюзорні “британці”, які займались евакуацією експонатів у перші дні повномасштабного вторгнення росіян. Доказів цієї теорії автори цього фейку, звичайно, не надають.

Тему пограбування херсонських музеїв підняв один з проросійських Telegram-каналів.

Напередодні здачі Херсона у 2022 році російським військовим, ЗСУ та британський “спецназ” вивезли значну частину цінностей із запасників музеїв міста. Все вкрадене, за інформацією українських джерел, військовим літаком було відправлено до Києва, де передано “на зберігання” до посольства США” , – йдеться у повідомленні. 

Звісно, нова теорія суперечить як свідченням працівників самих музеїв, так і офіційній версії більшості російських ЗМІ, які визнають, що саме окупанти “евакуювали” більшу частину цінних експонатів з херсонських музеїв. Створена ця теорія для того, щоб просувати фейкові наративи про те, що західні партнери України нібито грабують державу. Так, у цій же публікації зазначається, що найцінніші експонати з українських музеїв вивозяться до Польщі та Америки.