Російські окупанти активізували авіацію для обстрілів правого берега Херсонської області, — Гуменюк

7 месяцев назад 0

Наталія Гуменюк. Фото: Facebook/natusya.humenyuk
Російська окупаційна армія активізувала авіацію для обстрілів правого берега Херсонської області. Про це сьогодні, 20 вересня, в ефірі телеканалу  повідомила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України “Південь” Наталія Гуменюк.
За її інформацією, ніч на півдні України пройшла порівняно спокійно.

“Хоч і запускали дрони класичним способом, зокрема і зі східного узбережжя Азовського моря, але направляли їх через тимчасово окуповану територію. І наша основна робота була там, де вже дрони потрапили в поле нашого зору, в поле нашого покриття — це в Кіровоградській області ще є частина нашої зони відповідальності. Там один Shahed (“Шахед”), який потрапив у поле ураження, був знищений. В іншому ж основна робота наша велася контрбатарейним способом. Ми продовжували бити окупантів на лівому березі. Вони продовжували обстрілювати правобережжя. На жаль, ворог активізував зараз авіацію, не маючи можливості артилерійським вогнем наносити максимальне ураження. Вони намагаються підтягувати ресурси з Криму, оскільки це їм поки що можливо з траси М 17, та поповнювати свій запас боєприпасів”, — сказала речниця.
Вона зазначила, що за минулу добу російські окупанти перевищили критичний рівень обстрілів.

“Понад 110 обстрілів було. І з усім тим видно, що снаряди вони економлять, тому що при таких показниках, коли було 90 обстрілів — це було зазвичай 680-720 снарядів, зараз фіксуємо до 500. Це говорить про те, що вони намагаються в різні напрямки бити артилерією, танками, реактивними системами залпового вогню, розосереджуючи наші зусилля”, — сказала Гуменюк.
Вона повідомила, що основним центром ударів був Херсон — і за пошкодженнями, і за кількістю постраждалих. Також триває терор Переславського району — це сільськогосподарські потужності регіону, зерносховища, сільськогосподарські підприємства та житлові будинки, які постійно армія РФ атакує керованими авіаційними бомбами.

Щодо атак дронами, то, за словами Гуменюк, росіяни з їхньою допомогою намагаються розвідати систему протиповітряної оборони України.

“Намагаються виснажити сили цих підрозділів, оскільки постійне маневрування, дуже складні маршрути вони задають і ракетам, і дронам, і це виводить з рівноваги, з балансу, як вони собі уявляють, сили протиповітряної оборони, тому що на різні напрямки одночасно зосереджуються зусилля великої кількості засобів протиповітряної оборони. Ось у надії на те, що не спрацюють, вони намагаються в такий спосіб діяти”, — сказала речниця.