Російський “аналог” Херсонської морської академії переїхав до Новоросійська

8 месяцев назад 0

Незаконно створений росіянами “аналог” Херсонської морської академії відтепер розміщуватиметься у місті Новоросійськ на базі місцевого Морського університету імені Ушакова. Аргументують окупанти рішення про релокацію навчального закладу безпековими питаннями.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Я думаю, що і ці випробування ми подолаємо, у тому числі завдяки нашим добрим друзям та колегам з ГМУ ім. адм. Ф. Ф. Ушакова. Впевнена, що ми повернемося до рідного міста і займемо гідне місце серед найкращих морських університетів Росії”, – повідомила журналістам призначена росіянами псевдоректорка незаконного навчального закладу Анна Тихосова. 

Як повідомляють окупанти, філії ХМДА знаходяться також у російському Ростові, а навчається в російській версії Херсонської морської академії понад 1000 студентів. Ці цифри, звичайно, завищено в рази і вони не відповідають дійсності. Крім того, за майже рік після втечі з Херсона росіяни не опублікували жодного фото чи відео доказу того, що ХМДА продовжує роботу на окупованих ними територіях. Тож, скоріш за все, незаконний навчальний заклад існує лише на папері і саме цим зумовлено те, з якою легкістю вони “переїжджають” з регіону в регіон.