Сальдо вчергове звинуватив у обстрілах Херсона українську сторону

7 месяцев назад 0

Вже звичною практикою для окупантів є звинувачення українців у самообстрілах, зокрема, коли мова йде про Херсон. Сьогодні, після масованих російських ударів по місту, так званий “губернатор” Херсонщини Володимир Сальдо вчергове спробував перекласти провину за них на українських військових.

Відповідна публікація з’явилась на Telegram-каналі колаборанта.

“Минулої ночі формування київського режиму вели обстріл району автовокзалу — близько чутно постріл, проліт зі свистом снаряда чи міни та швидкий вибух. Тобто стріляли не здалеку. З ранку також обстрілювали мікрорайон ХБК мінометами з території турбази «Лілея»”, – зазначає Сальдо.

І тут “губернатор” одразу викриває всю фейковість своїх повідомлень, адже район херсонського автовокзалу було обстріляно не вночі, як про це говорить колаборант, а сьогодні о 10 ранку. Тобто, продукуючи цей фейк, Сальдо навіть полінувався встановити точний час російського обстрілу.

Далі “губернатор” звинуватив українську сторону в руйнуванні дитячого кафе “Золотий ключик”, що знаходилось на узбережжі Дніпра. Сальдо  заявив, що кафе могло було бути зруйноване не внаслідок обстрілу, а через спланований підрив. Таким чином, на думку Сальдо, українці намагаються звинуватити російських військових у знищенні міста.

Звичайно, у слова Сальдо може повірити лише людина, яка ніколи в Херсоні не бувала і взагалі не знає міста. Фото обстрілів чітко дають зрозуміти, що удари було нанесено саме з лівого берега Дніпра. Та й самі росіяни зазвичай не приховують своїх обстрілів, а навпаки – ними вихваляються, тож перекласти відповідальність за геноцид херсонців у них не вийде.