Сертифікати на безкоштовне житло від росіян отримало менше половини переселенців з правобережжя Херсонщини

4 месяца назад 0

Далеко не всім херсонцям, котрі вирішили втекти з правобережжя області разом з російськими військами, видали так звані “сертифікати”, що дають право отримати безкоштовне житло на території Росії або окупованих територіях України. Місцеві колаборанти наводять цифри, які свідчать, що тих, кому пощастило, менше половини від загальної кількості “евакуйованих”.

Про це свідчать дані з російських ЗМІ.

Колаборантка Тетяна Кузьміч 1 січня 2024 року заявила, що восени 2022 року росіяни “евакуювали” з правого берега області 96 тисяч осіб. Ще кількадесят тисяч херсонців втекли самостійно.

“Близько 96 тисяч жителів області було евакуйовано до 11 листопада 2022 року. З урахуванням тих, хто виїжджав самостійно, цифра сягає 120 тисяч людей. Жителів Херсонщини відправляли до Скадовського та Генічеського районів області, а також до Республіки Крим, Адигеї, Краснодарський край та інші регіони Росії”, – зазначила вона. 

Тож орієнтуємось на загальну цифру у 120 тисяч переселенців, яку наводить сама колаборантка. Паралельно, підбиваючи підсумки минулого року, так званий “губернатор” Херсонщини Володимир Сальдо зазначив, що безкоштовне житло за російськими “сертифікатами” отримали 55 тисяч херсонців. Тобто росіяни забезпечили обіцяним житлом менше 50% тих, хто погодився втекти разом з ними з правобережжя області. Нагадаємо, що видача так званих “житлових сертифікатів” від росіян херсонцям припинився 1 грудня 2023 року. Тобто ці цифри залишатимуться сталими і надалі.