Школярам на лівобережжі Херсонщини демонструватимуть фільми про “героїв СВО”

7 месяцев назад 0

Російські пропагандисти продовжують нав’язувати школярам окупованої частини Херсонщини ідеали “русского міра”, наприклад, глорифікуючи військовослужбовців окупаційної армії. Так, у школах лівобережжя області росіяни вирішили провести “Тиждень документального кіно”, під час якого демонструватимуть старшокласникам фільми про “героїв” так званої “СВО”.Про це повідомляють російські ЗМІ.

“З огляду на особливий інтерес у підлітків до перегляду документальних кінофільмів, що яскраво і достовірно відображають історичні факти нашого часу, ми запропонували провести для школярів тиждень документального кіно про героїв СВО. Наша ініціатива вже підтримана Міносвіти та Мінкультури”,  – зазначив так званий “сенатор” від Херсонщини Ігор Кастюкевич. 

Враховуючи специфіку документалок, у них, звичайно, звеличуватимуть окупантів і демонізуватимуть українських захисників та Україні загалом. Кому саме демонструватимуть ці фільми – не зрозуміло, адже більшість шкіл на лівобережжі області не працюють або через відсутність педагогів, або через відсутність учнів, або ж через російські “ремонти”, що унеможливили подальше навчання в них.

Зазначимо, що окупанти вже влаштовували схожу акцію у серпні 2023 року. Тоді вони вирішили, що жителям окупованої частини Херсонщини буде цікаво подивитись відео з їхніми мертвими військовими, щякізагинули на південному напрямку. Цей проєкт вони назвали “Бути воїном – жити вічно”. Показ херсонцям мертвих росіян має, на думку окупантів, підняти рівень “патріотизму” у місцевого населення.