У Франції відкрилася вистака робіт художника з Одеси, присвячена підриву Каховської ГЕС

3 месяца назад 0

Роботи художника з Одеси Ігоря Гусєва представлені для ознайомлення в Centre Culturel d'Ukraine у Франції. Хто повідомляє Одеська міська рада у .

Що відомо? Виставка "Високоточна любов або Третя світова" відкрилася 25 січня. Картини митця відвідувачі зможуть подивитися до 29 лютого.

На виставці представлені роботи, в яких зображені візії автора навколо теракту на Каховській ГЕС. Вони були довершені баченням штучного інтелекту.



Хто такий Ігор Гусєв Ігор Гусєв є лідером сучасного руху Art Raiders, живе і працює в Одесі. Художник від повномасштабного російського вторгнення в Україну бере активну участь у різних арт-проєктах, які висвітлюють теми агресії Росії.

Роботи одеського митця раніше вже були представлені в Одесі, Берліні, Римі, Празі, Баку та на виставках проєкту "Художники підтримують Україну".

Що було раніше? Російські окупанти 6 червня 2023 року підірвали греблю Каховської ГЕС. Підтоплень зазнали міста та села Херсонської області. Жителіі Херсона, Нової Каховки й Олешок розповідали про затоплені райони в населених пунктах. Внаслідок воєнного злочину значно постраждала екологія південних областей України.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України 9 червня повідомили, що очільник Росії  Володимир Путін особисто віддав наказ підірвати Каховську ГЕС. Представник української розвідки  Андрій Юсов порівняв рішення про знищення дамби на Херсонщині з повномасштабним вторгненням РФ. Він переконаний, що таку відповідальність у Росії не взяв би на себе ніхто, окрім президента.